Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Πλιάκου»

Σχετικά με εμάς

Το φροντιστήριο ξένων γλωσσών “Πλιάκου” λειτουργεί στην Αργυρούπολη από το 1986. Η επιτυχημένη πορεία μας βασίζεται στην οργάνωση και την ομαδική δουλεία. Αγαπάμε τα παιδιά, νοιαζόμαστε για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά και σεβόμαστε την προσπάθειά του καθώς και την αγωνία των γονιών του για τη μόρφωσή του. Είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους μαθητές και τους γονείς τους και γι’ αυτό η συνεργασία μας διέπεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Στόχος μας

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους μαθητές μας όχι μόνο τη δυνατότητα να αποκτούν χωρίς χρονοτριβή τα πτυχία γλωσσομάθειας που επιθυμούν αλλά και να το επιτυγχάνουν μέσα από μια ευχάριστη και πλούσια σε ερεθίσματα μαθησιακή διαδικασία. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη φιλική ατμόσφαιρα που υπάρχει στις αίθουσες και μέσα από τη συνεργασία μας με τα παιδιά συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους. Γι’ αυτό και επιλέγουμε κάθε χρόνο μερικές σημαντικές δραστηριότητες που οργανώνουμε για τους μαθητές μας.

 

Σχέση εμπιστοσύνης

Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή και χαρά γιατί ανάμεσα στους γονείς που μας επιλέγουν συγκαταλέγονται πολλοί από τους «παλιούς» μαθητές μας. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν αποτελούν για εμάς την καλύτερη διαφήμιση και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουμε την επιτυχημένη πορεία μας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΪΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

100
%
49 στους 49 μαθητές (επίπεδο Α2 αγγλικά και γαλλικά)
91
%
10 στους 11 μαθητές (επίπεδο Β1 αγγλικά και γαλλικά)
90
%
19 στους 21 μαθητές (επίπεδο Β2 αγγλικά)
94
%
16 στους 17 μαθητές (επίπεδα C2 αγγλικά)

Τι μας ξεχωρίζει

Μήνυμα Διεύθυνσης

Φίλες και Φίλοι,

Κάθε σχολική χρονιά διαμορφώνουμε ένα τέτοιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές μας, ώστε αυτό να είναι ποιοτικό, αποτελεσματικό κι ευχάριστο. Στόχος μας είναι να αγαπούν οι μαθητές μας τις ξένες γλώσσες και τον πολιτισμό που αυτές εκφράζουν.

Έχοντας επίγνωση των διαφορετικών δυνατοτήτων και αναγκών της πρώτης παιδικής ηλικίας, κατατάσσουμε τους μικρούς μαθητές ανάλογα με την ηλικία τους στις ακόλουθες τάξεις:

  • Nursery (μαθητές 5 ετών, προαιρετική τάξη)
  • Pre – Junior (μαθητές 6 ετών, προαιρετική τάξη)
  • Junior Α (μαθητές 7 ετών)
  • Junior Β (μαθητές 8 ετών)

Στις τάξεις που ακολουθούν (από τη Senior Α έως και την Proficiency) οι μαθητές μας όχι μόνο καλλιεργούν και αναπτύσσουν τις 4 γλωσσικές δεξιότητες (Reading, Writing, Listening, Speaking) αλλά και αποκτούν πτυχία γλωσσομάθειας στον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Ακόμη πιο σημαντικό από τα πτυχία θεωρούμε το ότι οι μαθητές μας καλλιεργούν και αναπτύσσουν δεξιότητες ζωής όπως είναι η κριτική σκέψη, η συν – εργατικότητα, ο αλληλοσεβασμός, η υπευθυνότητα, η κοινωνικότητα. Με γνώμονα τα παραπάνω ενθαρρύναμε για 2η συνεχόμενη χρονιά τη συμμετοχή των μαθητών μας σε μαθήματα τα οποία οργάνωσε η εκπαιδευτική ομάδα του BBC για μαθητές από όλο τον κόσμο, σε πανελλήνιο διαγωνισμό δημιουργικής γραφής στην αγγλική γλώσσα όπου είχαμε για 2η συναπτή χρονιά νικήτριες καθώς και στην πανελλήνια δράση : “Your Thoughts On Greece”!

Σχετικά με τις προκλήσεις της μετά covid-19 εποχής έχουμε στη διάθεσή μας τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία και σύμμαχό μας την εμπειρία μας από τον Μάρτιο του 2020 και μετά.

Προσκαλούμε εσάς και τα παιδιά σας να μας επισκεφθείτε για να γνωριστούμε!

Με εκτίμηση,
Απόστολος Πλιάκος
Ιωάννα Πλιάκου- Κασσιδάκη